het leven volgens henkdecorte

26 januari 2007

De mannen van Wendy en Quickstep


Wat is dat allemaal deze week?! Dat riep iemand op het werk nadat Bert Kruismans via zijn nieuwe boek 'Wereldberoemd in Vlaanderen' bekend maakte dat niet Prins Laurent maar wel Johnny Logan de vader is van Clément, de kleine van Wendy van Wanten. Nadat we al een koningskind in de rechtbank hadden en de voorbije dagen de wielerhelden van Quickstep van hun laatste paar centimeter voetstuk zijn gevallen kon dit er ook nog wel bij.
Op zich is het geen nieuws om stijl achterover van te vallen maar op de een of de andere manier getuigt het wel van moed van Bert Kruismans. Hij wil met die onthulling namelijk iets aankaarten: het feit dat journalisten soms zeer moedwillig niet de waarheid vertellen, en wel omdat de waarheid minder boekjes en kranten doet verkopen dan een goed opgebouwd en onderhouden mysterie. Wie was de vader van Wendy's liefdesbaby Clément? Al sinds ze haar zwangerschap op het podium aankondigde deed ze haar best om de roddel dat de vader wel eens van koninklijken huize kon zijn in stand te houden. De journalisten, die volgens Bert Kruismans al heel lang wisten dat de vader niet bij de marine maar wel aan de overkant van de Ierse zee moest gezocht worden, speelden dat spel jarenlang mee. Mysteries verkopen beter dan de waarheid.

De reactie van Wendy is mooi: " Ik zeg wat ik altijd zeg als het over de vader van Clément gaat: geen commentaar. (lacht)". Quod erat demonstrandum.
Johnny Logan is iets combatiever: hij wil zelfs met een DNA-test bewijzen dat hij niet de vader is van Clement.
Mr. Eurosong lijkt daarmee plots heel erg op Patrick Lefevere, grote man van de Quickstep-wielerploeg. Die is zo boos op Het Laatste Nieuws dat hij de uitgever, de hoofdredacteur en de journalist die hem in zijn artikels beschuldigd heeft van aanzetten tot dopinggebruik voor de rechter daagt, in drievoud opgemaakt. Ook in dit geval ging het om allerlei feiten die heel wat wielerjournalisten wellicht al lang wisten. Ook zij deden al jaren wat Bert Kruismans aanklaagt: het verzwijgen van de waarheid omdat het mysterie niet mag doorbroken worden, in dit geval het mysterie van de heldendaden van Museeuw en co.

Ik kan uiteraard niet anders dan nu ook een stukje waarheid onthullen over Bert Kruismans. Die brave man heet eigenlijk Bert Vander Cruyssen, is geboren zonder snor en is mij als ex-werkgever nog altijd een half maandloon schuldig. Zou dat nu morgen in de kranten staan?
Geen opmerkingen: