het leven volgens henkdecorte

13 januari 2007

Nog niet begraven

James Brown - the hardest hitting husband in showbizz - is nog steeds niet begraven. Ik ben een enorme fan van 's mans muziek, maar wat er allemaal al gebeurd is met de mens sinds hij op kerstdag 'Papa's got a brand new bodybag' aan zijn repertoire mocht toevoegen is nog straffer dan wat de adviseurs van Prins Laurent durven te bedenken.
Zijn nabestaanden (wat een debiel woord, zou iemand ooit zichzelf voorstellen met "goeiedag, ik ben nabestaande"?) raken het maar niet eens over waar hij begraven moet worden en wat er met zijn spullen moet gebeuren.
In eerste instantie kwamen ze blijkbaar wel overeen om de fans de kans te geven hun held nog een laatste groet te brengen. Ze hebben 'm gedurende drie dagen op drie verschillende plaatsen in de V.S in - echt waar - drie verschillende outfits opgebaard. Op de laatste dag kwamen in de James Brown Arena in zijn thuisstad meer dan 8000 fans afscheid nemen. Onder hen ook Michael Jackson. Zou James dat okee hebben gevonden?

De lont van Mr. Dynamite was nog maar net uitgedoofd en een deel van zijn nabestaanden gooiden het andere deel van de nabestaanden al buiten. Browns laatste vrouw Tomi en hun zoontje James Jr. waren blijkbaar niet echt de beste maatjes met de rest van de familie Brown, zijnde de zes andere kinderen die de Sex Machine verwekte bij drie eerdere vrouwen. Volgens de zes is het huwelijk van hun pa met Tomi nooit officieel geweest en heeft ze dus absoluut niks meer te zeggen en te zoeken in zijn landhuis. Say it loud! I'm black and I'm out!

Nu willen de overblijvers het landhuis laten ombouwen tot een mus- en mausol-eum met pretparkambities. Een soort van zwart Graceland. En wat blijkt: hun advocaat is daarvoor al advies gaan inwinnen bij de familie van Presley. Graceland wordt namelijk nog jaarlijks bezocht door meer dan een half miljoen Elvis-fans. Dat brengt de erven Presley een aardig extraatje op en dat zien de zes kinderen Brown ook wel zitten.

Waar halen nabestaanden, erven en andere lijkenpikkers toch het lef vandaan om bakken geld op te strijken met iets waar ze zelf nul komma nul verdienste aan hebben? Het is een beetje als het krijgen van een jaarlijkse dotatie van €306.000 enkel en alleen omdat je de zoon bent van je koninklijke vader. En dat is dan nog niet eens helemaal zeker.

Om te vermijden dat ik echt boos wordt zet ik zo meteen nog 'ns eens een cd'tje op van de levende James Brown, of neen, nog beter: een van de enige echte erfgenamen die naam waardig, samengebracht op de plaat JB's Funky People, ze heten Fred Wesley, Lynn Collins, Maceo Paker en Bobby Byrd.

Geen opmerkingen: