het leven volgens henkdecorte

09 februari 2007

Daantje de euro-camp-ioen


Het moet gezegd: de heer Stuyven is man met vele talenten, het inspreken van de reclamespotjes voor vacature ("em vee met talent") reken ik er voor alle duidelijkheid NIET bij. Maar wat ben je met talent als je het verkeerd gebruikt? Elke nieuw album slaagt Daan erin om nog fouter te klinken dan de keer ervoor en het straffe is: iedereen pikt het. Volgens mij test hij jullie allemaal om te zien hoe ver hij kan gaan. Hij is met zijn nieuwe album "The Player" zo ver heen in de kitsch en de camp dat ik niet meer begrijp dat jullie dit nog goed vinden. Hij staat met "Promis Q" in de Afrekening van StuBru en zelfs op Radio1 haalt hij de playlist met het titelnummer. Komaan mannen, dit is toch pure kak!
Waarom ziet geen enkele ware muziekliefhebber in dat dit slecht is? Daan heeft het zelfs al toegegeven: hij zingt in de The Player over een artiest die de hele tijd doet alsof, hij zingt nu al in het Duits en hij wil deelnemen aan het volgende Eurovisiesongfestival. Hoeveel duidelijker kan hij nog worden? Maar neen hoor: je hoort Daan goed te vinden, zelfs als muzieksamensteller bij Radio1. Gijlie dwaalt.
Weet je wat hij geweldig deed: Dead Man Ray. Een van de beste rockgroepen die Vlaanderen de laatste 10 jaar heeft gehad, zeker live. Maar zoals je op de website kan zien: die groep is "currently on a break". Ah ja, natuurlijk, in plaats van geweldige rocksongs te schrijven schept hij liever poen met het ineenflansen van slechte synthesiser-pop die ze zelfs op Franse eighties-zenders niet durven te draaien maar die hier zeer als zeer cool en bijzonder hip wordt geacht. Ik kan hem geen ongelijk geven. Jullie daarentegen.

Geen opmerkingen: