het leven volgens henkdecorte

01 juni 2007

Schoon

Guy Denil, de opa van Guyke, de ongelukkige baby die door mama werd achtergelaten in de auto terwijl zij ging werken, heeft een mooie oproep gedaan in de media. Hij vroeg begrip voor zijn schoondochter Kathy. Hij gebruikte daarvoor de argumenten "Kathy is een goede mama" en "Ze is er zelf toch al genoeg kapot van?" . Hij heeft gelijk.

Ik ken Kathy niet, ik weet dus niet of ze een goede mama is. En wat er gebeurd is is inderdaad vrijwel niet te geloveen. Wie vergeet nu zijn kind dat achteraan in de auto ligt te slapen? En dat een hele dag lang? Het is nauwelijks te vatten. Vandaar ook dat zovele mensen geen begrip kunnen tonen. Je hoort wildvreemden in de trein of aan de kassa van de supermarkt bijna schreeuwen dat dat mens het niet waard is om moeder te zijn. Dat ze het mens haar rechten als moeder moeten ontnemen, dat ze in de gevangenis moet. Ze eisen nog net niet de doodstraf, zo lijkt het.


Het is niet te begrijpen, maar opa / schoonvader heeft gelijk: begrip is nodig. Verder leven met zo'n schuldbesef is al als straf al zwaar genoeg. Schoon van opa.

3 opmerkingen:

jan zei

Dit geldt als enige waarschuwing. Je toekomstige ex-collega's hebben je blog gevonden.

koen fillet zei

De productiviteit in 3L57 zakt spectaculair.

henk de corte zei

allez proficiat, het heeft lang geduurd.
Ook wel goed, zo weten we zondag meteen waarover klappen.
Laat de kritiek nu maar komen.