het leven volgens henkdecorte

27 juli 2007

Hoe dom zijn Vinokourov en co?

De spannendste Tour in jaren. Zo leek het alvast een paar dagen geleden. Vinokourov worstelde nog de Alpen door, Rasmussen was nog gewoon een klimmer die in de tijdrit wel zou weggeblazen worden en deze tour zou eindelijk weer de cynici die niet in een zuivere wielersport geloofden lik op stuk geven. 4 ritten later staat de wielerwereld op haar kop.
Het is uiteraard goed dat hardnekkige koppigaards en hypocrietelingen als Vinokourov en Moreni meteen naar huis gestuurd worden. Hopelijk voorgoed. Van het epo-gebruik van Rasmussen zijn er nog steeds geen harde bewijzen maar laten we ervan uitgaan dat dat enkel is omdat hij zo slim was om de controles in de weken voor de Ronde te ontlopen.

Ik begrijp iets niet. Sommigen beweren dat de sport zich op deze manier vanzelf zal uitzuiveren: de controles zijn zo streng dat iedereen die pakt 'teruggepakt' wordt.

Als dat echt zo is, waarom laat Vinokourov zich dan tijdens de Tour van vers bloed voorzien? Waarom laat Moreni zich dan testosteron opspuiten? (of slik je dat?) Als de kans ├ęcht zo groot is als Lefevere en co ons willen doen geloven moet Vinokourov toch ongeloflijk dom zijn. Zou Borat dan toch niet overdreven hebben in zijn beschrijving van de gemiddelde Kazak?

Ofwel, en dat ben ik meer geneigd te geloven, is die pakkans nog altijd redelijk laag. Of toch tenminste laag genoeg om het risico aan te gaan en te hopen dat je je kan doperen zonder gepakt te worden.

Als dat waar is, hoe zeker zijn we dan van de zuiverheid van Contador, Cadell, Boonen en co? Even zeker als Patrick Lefevere?

Geen opmerkingen: