het leven volgens henkdecorte

08 augustus 2007

Nodig is soms niet nodig


"Zo'n vernieuwingsoperatie gaat sowieso gepaard met de nodige fouten", ik vind het letterlijke citaat niet meer terug, maar zo ongeveer moet het geklonken hebben uit de mond van de VRT-woordvoerder van dienst. Het was een onderdeel van het antwoord op de vraag waarom er de laatste tijd zo veel dingen foutliepen in de radio-journaals van de VRT. Het antwoord bestond uit een uitleg over nieuwe studio's en nieuwe technieken en minder technici en dus ook een zinnetje dat eindigde met "de nodige fouten". Ooit al geweten dat fouten nodig zijn? Ik niet, of het moet zijn dat je redeneert als aandeelhouder van de rode balpennenfabriek van BIC. Vanuit dat standpunt kun je het nodig vinden dat er fouten worden gemaakt, door leerlingen, niet door de fabrieksleiding.

Soms zijn het andere dingen dan fouten, die zo nodig nodig zijn. "Het mooie weer zorgde voor de nodige files naar de kust" . Nodige files????? De uitvinder van het blokrijden, die had files nodig, dat klopt.

Wat is er echt nodig? de nodige rust in mijn hoofd, nodige vrede op aarde, liefde voor iedereen die het nodig heeft. Toch?

Geen opmerkingen: