het leven volgens henkdecorte

21 maart 2008

Opgedrongen mening en overbodige lijstjes

Studio Brussel bestaat 25 jaar. Hip hip hoera.

De nieuwbrief van De Standaard die vanochtend in mijn postvak viel riep mij op om deel te nemen aan een enquète / wedstrijd waarin ze op zoek gaan naar "de meest spraakmakende programma's en persoonlijkheden van de jarige zender". Naast deze vraag staat een foto van Jan Hautekiet die ons zeer indringend in de ogen kijkt. Hoe wil je nu dat wij nog onbevooroordeeld en onbeïnvloed kunnen antwoorden op de vraag wie de grootste radio-persoonlijkheid was in die 25jaar? Dit lijken wel presidentsverkiezingen in Rusland.


En nog iets: in het lijstje van 'Meest spreekmakende programma' staat niet eens Update vermeld. Het zal dus wel opnieuw Het Leugenpaleis worden. Update, dat was dat programma waarin Green On Red live een eerbetoon zong aan Chantal's schoenen.

Ach, lijstjes en enquètes. En zeggen dat er zoiets fantastisch bestaat als The Book of Lists. En daar staat 'de meest spraakmakende radiopersoonlijkheid van 25 jaar StuBru' zeker niet in. Ik twijfel wel over 'de meest overbodige enquetes uit de media'. Misschien iets voor de volgende editie.

Geen opmerkingen: