het leven volgens henkdecorte

28 april 2008

12 jaar in coma

Onlangs ontwaakte er iemand na 12 jaar uit een coma. Ik vroeg me in een onbewaakt moment af hoe die man zou reageren als hij na die 12 jaar opnieuw naar tv zou kijken. Stel dat hij een Vlaamse voetballiefhebber was. Volgens zijn herinnering zou hij dan op zondagavond naar TV1 moeten kijken om Carl Huybrechts Sportweekend te zien presenteren. Hij zal wellicht vreemd opkijken als zijn lcd-scherm aanfloept.
Iemand zou voor die man de voorbije 12 jaar kort moeten samenvatten. Zal ik dat even doen?

Carl Huybrechts haalde als presentator van Sportweekend elke zondagavond meer dan 2 miljoen kijkers. Lag dat aan hem? Neen, en dat besefte hij zelf ook wel, want toen de VRT de voetbalrechten verloor was mijnheer ook weg. Walter Grootaers fluisterde hem in het oor dat hij een programma moest maken waarbij hij mensen dingen in het oor fluisterde. Met andere woorden: Walter Grootaers had hem bij zijn pietje. Carl vroeg een transfer naar VT4 en hij mocht daar dan de volgende drie jaar op de bank zitten.
Plots kocht de VRT de rechten van de Champion’s League. Ah ja, dat weet u ook nog niet: dat is de nieuwe naam van de Europese Beker der Landskampioenen, ook al kunnen daar nu ook ploegen aan meedoen die geen landskampioen zijn, maar we dwalen af.
Met die Champion’s League kwam Carl op zijn kousenvoeten terug naar de VRT. Tot dan werden de wedstrijden van de Champion’s League gepresenteerd door een zwartharig ventje genaamd Robin Janssens. Die jongen zat eerst bij Kanaal 3, mocht dan sportjournalist spelen bij Supersport. Dat was het sportnet van Filmnet. Supersport werd Canal+ en tegenwoordig is dat Telenet Prime Sport. Maar zoals gezegd zat hij tegelijkertijd ook bij de VRT voor de Champion’s League. Tot Carl Huybrechts dus zijn plaats innam. Ze probeerden Robin nog te troosten met een lekstok en de presentatie van Sportweekend maar dat lukte niet. Die lekstok vond hij wel lekker maar “dat Carl Huybrechts destijds ook begonnen was bij Sportweekend”, dat hadden ze er niet moeten bijvertellen.
Robin vertrok naar VTM en Kanaal2, want daar hadden ze wél voetbalrechten en tussendoor was hij af en toe Spoorloos op VT4. VT4 is die zender waar Carl Huybrechts de matchen op het WK2006 mocht presenteren en waar hij tegenwoordig de Uefacup omkadert. Geen idee wat ze daarmee bedoelen maar het is wel zo.
Buiten het geweldige duo Robin en Carl kunt u op tv ook nog over voetbal horen praten door Bart en Frank Raes. Geen van beiden is familie van de andere. En ook niet andersom.
Bart begon bij de VRT als hulpje van Frank en Carl – of wat had u gedacht – maar vertrok dan naar Supersport/Canal+ omdat VTM de voetbalrechten gekocht had. Toen hij zelf ook doorhad dat zijn redenering niet klopte trok hij naar VTM om presentator te worden van Stadion, Goal en GoalLive. In 2005 vertrok hij uit liefde voor het Belgisch voetbal naar Belgacom waar hij met de mensen van Woestijnvis digitale tv maakt via ADSL in een programma dat ‘11’ heet. Als u niet snapt waarom dat programma 11 heet was u beter in coma gebleven.
Om op die BelgacomTV naar het voetbal te kunnen kijken moet u een abonnement nemen, u kan kiezen tussen een All Foot, een My Club Away of een Eindeseizoenspas maar u kan natuurlijk ook gewoon een Classic+ nemen of gewoon pay per view kijken, dat is evident.
Ah ja, en dan is er nog Frank Raes, geen familie dus.
Frank werkt al heel zijn leven bij de VRT, hij is ondertussen wel al een keer van vrouw gewisseld en zijn ogen gaan achteruit, maar daar is naar het schijnt geen verband tussen.

Zo, hopelijk kan die man nu weer volgen als hij Standard kampioen ziet worden.

1 opmerking:

karolien zei

lekker stukkie, Henkie!