het leven volgens henkdecorte

07 april 2008

Zo goed nieuws dat het geen nieuws was

"En? alles goed in het nieuwe huis?" vroeg mijn goede vriend D. daarnet via mail. Hij wist dat we vorige week verhuisd waren en maakte zich wellicht wat zorgen over het feit dat daarover op deze blog niks te lezen stond.
Wel: vanochtend wandelden K. en ik als een onnozel verliefd stel over het dorpsplein naar het gemeentehuis om onze identiteitskaarten te laten aanpassen. Dat beeld zegt eigenlijk alles. Voor de slechte verstaander: het gaat bijzonder goed met ons.

Op de dag van de verhuizing is de schrijnwerker onze voorgevel komen installeren en op de ochtend daarop (een zondag!) is de chauffagist nog de centrale verwarming komen afstellen en opstarten.

We hebben het weliswaar nog drie dagen met lauw water moeten doen ("sorry, verkeerde voeler") én er ontbreken nog drie radiatoren ("sorry, verkeerde bestelling") én er zit nog geen glas in onze voordeur én er ontbreekt nog een frontpaneel van de keuken ("sorry, vergissing in de fabriek") maar we wonen er. En dat is het allerbelangrijkste.

En dat was zo'n goed nieuws dat het even géén nieuws leek. Of zo'n onwaarschijnlijk nieuws dat het verdacht leek, dat kon ook.

We waren trouwens te vroeg op het gemeentehuis, de wijkagent had ons dossier nog niet afgehandeld. Dat komt ervan.

Geen opmerkingen: