het leven volgens henkdecorte

06 augustus 2008

Alles behalve saai

Verf zien drogen en gras zien groeien. Die voorbeelden worden toch altijd gegeven om iets als 'saai' te omschrijven. Begrijpe wie kan. Er is helemaal niks saai aan gras zien groeien! Integendeel, ik haast me nu elke dag na het werk de tuin in om te kijken: "Ja! er is toch alweer een centimetertje bij" En een intens gevoel van voldoening overvalt me dan.
Hoe na anderhalve week niets zich plots duizenden groene naaldjes rechten: het is fantastisch mooi. Hoe een vuilbruine linolium gaandeweg verandert in een frisgroen hoogpolig tapijt: het is geweldig schoon.

De evolutie volgen van dat stukje tuin dat nu omgeven is door een ietwat belachelijk wit touw met stukjes gele tape aan is spannend en boeiend tegelijkertijd. Waarom blijken bepaalde stukjes grond minder succesvol dan andere, ook al ligt er duidelijk meer zaaigoed? Welke vreemde natuurwet is er de oorzaak van dat hoeken een probleem vormen (ook bij maïsvelden trouwens)? Waarom groeit onkruid sneller dan gras? Zou het helpen als ik die kale stukken nog wat extra bezaai? Vanaf wanneer mag je er op lopen zonder schade aan te richten? Enfin, meer onbeantwoorde vragen dan op de voorlaatste pagina van de beste page-turner.

Geen opmerkingen: