het leven volgens henkdecorte

18 mei 2009

Muziek de la Belgiek

Ja, natuurlijk was het een politiek statement. En ja, natuurlijk was dit een duidelijk pro-Belgische manifestatie en ja, natuurlijk was dit een welgemeende fuckyou aan al die oogklepflaminganten.

Ja. Maar het was bovenal een gezellig feestje met - misschien tegen de verwachtigen in - opvallend vaak mooie muziekjes.
Interessante gelegenheidsduetten werden afgewisseld met opmerkelijke gelegenheidsreünies, bizarre gelegenheidscovers en aandoenlijke gelegenheidscomposities.
In de eerste categorie waren de tijdelijke intergemeenschappelijke samenwerkingen Baloji-Selah Sue en AnPierlé-datraargevalvanMonsoon geweldig geslaagd. De reünies van Machiavel en Telex (met Daan als vervanger van wijlen Marc Moulin) moeten we bedekken met de tricolore mantel der liefde. Die van The Scabs en Luna Twist waren wél geslaagd, al gebied de waarheid ons te vermelden dat die er natuurlijk niet speciaal voor Belgavox gekomen zijn.
Een van de opmerkelijkste momenten van de dag was het optreden van Sandra Kim. Samen met enkele AC-DC-lookalikes bracht ze een heel straffe versie van Highway to hell! Sandra Kim rules! Alleen jammer dat ze er niet aan gedacht had om het op te dragen aan Bart Dewever en zijn AfritVlaanderen affiches.
Nog een mooi moment: het gelegenheidslied van opperbelg Arno. Hij had zelf letterlijk een stuk van De Standaard nodig om zijn tekst niet te vergeten maar het publiek zong al onmiddelijk het refrein mee: "'t es hier de voice of belgium brussels, where they eat sprouts en raw mussels". Geestig én straf. Zocht er iemand een vervanger voor de Brabançonne?


3 opmerkingen:

karolien zei

Straf mieke hé, die Selah Sue. Naar 't schijnt achter de uren gewoon Sanne Putseys uit Leefdaal.

henkdecorte zei

@Karolien
Ik heb hier nog maar net mijn woede over de bekrompenheid van het nationalisme geuit en jij begint al de Leefdaalse nationalist uit te hangen. En dat voor een Kortrijkse. Goed bezig!

Karel zei

Tof artikel. Idd. Sandra Kim's optreden was tof !