het leven volgens henkdecorte

19 november 2009

Hoe zou het eigenlijk zijn met....?

- Ronny Baudewijn, de Vlaamse advocaat van Marc Dutroux?

Niet zo goed, zo blijkt. Hij is nog steeds advocaat maar heeft een emotionele deuk overgehouden aan het proces Dutroux. Hij wil nooit meer pleiten in een zaak waar minderjarige slachtoffers bij betrokken zijn. Of is dat net wél goed? Moeilijke.
Hoe zou het trouwens zijn met Marc Dutroux?

- Ratko Svilar, vaste doelman van Royal Antwerp F.C., toen dat nog succesvol kon zijn in het Europese voetbal?

Heel slecht. Heeft al meer in de gevangenis gezeten dan normale mensen tijdens een spelletje Monopoly en is een tijdje geleden bijna omgekomen bij een woningbrand. Ziet er gelukkig nog altijd meer als een Indiaan uit dan als een Serviër.
Hoe zou het trouwens zijn met Marc Van Der Linden, zijn collega, zowel op als naast het veld?

- Paul Staes, ooit kopstuk bij Agalev, later senator voor de CD&V?

Bewees dat rechtvaardigheid bestaat door zijn zetel na de dioxinecrisis te verliezen aan een Agalev'er. Liep daarna nog een keertje over naar de VLD.
Redelijk goed zo blijkt. Hij is uit de nationale politiek gestapt maar heeft zijn oude idealen teruggevonden in een of ander buurtcomité dat de voorkempen probeert te redden. Is daarvoor in Schoten zelfs bekroond als erfgoedstuk. Was de allereerste mens die die prijs kreeg, trouwens. Hij ziet er ook nog altijd uit als een Agalev'er.
Hou zou het trouwens zijn met Johan Van Hecke, de man die hem uit Agalev lulde?

- Joeri Fransen, winnaar van Idool 2004?

Goed, zo bleek daarstraks aan de telefoon van collega E.. Veel minder goed met zijn muzikale carrière, wegens niet meer bestaande. Op zijn myspace-pagina dateert het laatste bericht van bijna een jaar geleden. Iemand vraagt 'm hoe het met 'm gaat?
Helaas durfde E. niet te vragen wat hij tegenwoordig doet. Toch jammer, want iemand die in Idool nummers van Bruce Cockburn, Rory Block en Pearl Jam zong en af en toe een spreekwoordelijke middenvinger opstak aan VTM en Bart Brusseleers verdiende eigenlijk meer. Hoe zou het trouwens zijn met Bart Brusseleers?

- Reginald Moreels, ooit directeur van Artsen zonder Grenzen, België?

Naaar eigen zeggen goed. Na een blitzbezoek aan de Belgische nationale politiek, met als hoogtepunt een ministerportefeuille, werkte hij even als spoedarts in een Hals ziekenhuis. Tot hij zelf op de spoed moest worden opgenomen als gevolg van anorectische en andere psychologische problemen. Switchte tussendoor nog een paar keer van de CD&V naar de VLD en weer terug. Volgens de laatste berichten doet hij nu aan ontwikkelingshulp in Burundi.
Hoe zou het trouwens zijn met zijn anorexia?

Ik vroeg het mij gewoon af.
Met mij alles goed, dankuwel.

Geen opmerkingen: